Tirsdagsmarked i Cavallino

Har du flaks er det litt truende skyer over hodet ditt en tirsdag morgen mens du er på Lidoen. Da er dagen perfekt til å reise til markedet i Cavallino.


Forholdene er ikke større enn at du ikke behøver å være bekymret for å finne dette markedet. Sjekk om det har byttet dag, men har det ikke det, så er det fremdels på tirsdager. Bor på en av de store campingplassene, går det buss. Fra Marina di Venezia går det buss fra porten.

Kjører du bil, bør du ikke la deg friste til å parkere i veikanten på hovedveien. Der er det forbudt - og politiet skriver villig ut bøter. Noen lyse hoder tenker at det er sikkert ikke politi her. Ser du til venstre når du går inn hovedporten til markedet så ser du det selv. Politistasjonen. En liten post, men dog nok av skriveføre politier...

Glem politiet. Kjør litt til, og sving inn på jordet til høyre. I alle fall om du kommer nogenlunde tidlig, så får du parkering her. Det koster noen få euro, men veldig mye mindre enn bøtene uansett.

Inne på markedet,hva kan du få der? Tja. Det finnes landbruksprodukter, det finnes fisk og det finnes ufattelige mengder med dill dall. Markedet er stort, men du går rundt på et par timer.

Alt som finnes her, er ikke gull. Men det er ikke søppel heller. I alle fall ikke alt...

Her er klær, her er glass fra Murano, her er trefigurer fra Afrika og her er mengder med porselen.

Mest av alt er det likevel å gå rundt, det er et artig skue. I alle fall om du ikke lar deg plage av folkehav.

Cavallino ligger noen få kilometer fra campingplassen, nærmere Union Lido. Kjøreturen tar under ti minutter - med mindre det er italiensk kø...

Og når du først er i Cavallino, kan du like gjerne kjøre et lite stykke til så kommer du til Jesolo. Her er det et stort supermarked og kjøpesenter.