Om hvorfor disse sider har blitt til

Den gang da Totem langs landeveien først ble skapt i 2008, var tanken å forsøke å lage noen sider med tips til oss campister. Selv hadde jeg utrolig mange spørsmål, men svært få svar. Dermed startet jeg å lete.

Hvorfor ulike mennesker velger å reise på tur med telt, campingvogn eller campingbil, har en hel rekke svar. Jeg skal ikke svare for mer enn en: Nemlig meg selv. Eller oss, da. Vi reiser nemlig fordi vi liker å reise. Verden er relativt stor, derfor er det ikke allitid like lett å bestemme seg for hvor en skal dra. Svar på det har jeg heller ikke, men jeg kan gi noen smakebiter fra steder vi har vært. Og kanskje faller de i smak.

I tida siden starten i 2008, har jeg fått utrolig mange tilbakemeldinger fra lesere. Det kan jeg like! Det er utrolig inspirerende å høre om folk som har reist i våre fotspor, eller som har våget å tenke nye veier etter å ha blitt inspirert på campist.info.

Inspirerende er det også å få tilbakemeldinger fra nybegynnere som har fått løst opp floker ved hjelp av noen av sidene med råd og tips. Undertegnede startet sin voksne campingtilværelse i 1998, men hadde et fundament fra barneårene. I løpet av årene har vi gått fra gammmelt lånt telt, til nytt telt, til teltvogn og er nå reisende med campingvogn på slep.

Jeg er ikke ubetydleig rastløs, derfor må hjulene trille. Rett nok er det nydelig å daffe inne i mellom oliventrærne ved Middelhavet, men det må ikke gå for lang tid uten å oppdage noe. Heller ikke her finnes fasit. Jeg har snaket med folk som reiser til den samme campingplassen for å ligge på den samme stranden ved Adriaterhavet i tredve år - uten å bli lei. Andre som reiser hvileløst, som tar ferja over Gibraltar til Afrika, kjører rundt og tibale gjennom Hellas. Eller andre som ikke har rikket seg en mililmeter siden de plantet hjulene en gang tidlig på 70-tallet. Alle disse er campister på lik linje.

Jeg forsøker med disse sider å gi svar på noen spørsmål, men ikke alle. Håpet mitt er at du skal ha litt glede av dem.  Nå når sidene er fullstendig redesignet blir det mulig å søke seg fram til innhold. Det kan bli spennende!  Etterhvert har sidene blitt svært omfattende. Jeg har i øyeblikket ikke oversikt over hvor mange artikler som ligger i arkivet, men det er en kompleks samling.

Gi meg gjerne tilbakemelding på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og fortell hva du mener om sidene, og om tips.

MEN: Jeg bruker allerede svært mye tid på disse sidene, derfor er det begrenset hva jeg kan oppfylle av ønsker - men jeg kan prøve.

TIL SIST: Jeg skylder leserne å gjøre oppmerksom på at selv om jeg er amatør campist, så har jeg levd av å skrive og fotografere som journalist i 28 år fram til januar i 2012.