Behøver det være vakrere ?

 

Stillheten bare noen få minutters båttur fra Venezia, er verdt å nyte. Og er du ikke opp til det lydløse, så er det bare å tråkke litt på så finner du lynsnart masse mennesker - i sær om du venter til juli eller august med å reise ned hit.Lido di jesolo

 

Les mer: Behøver det være vakrere ?

Burano - kniplingsøya

Uten å ha lest lekser, ville jeg ha fått sjokk da jeg landet på Burano. Likevel måpte jeg da båten nærmet seg kaia.

Les mer: Burano - kniplingsøya

De enorme drømmeskipene

Drømmene får plass ombord. Når et stort cruiseskip nærmer seg land, er det alltid storslått. Når skipet seiler gjennom kanlanen beregnet på på små, søte båter - da blir det enormt.

Les mer: De enorme drømmeskipene

Det glemte Venezia

Når du tror du har trålet igjennom hele Venezia, dukker det opp nye perler. Dette er byen det ikke går an å bli lei. Ville du tro at dette var bilder fra den legendariske byen?Biennale 3

Les mer: Det glemte Venezia

Fiskemarkedet Rialto Mercato

Allerede i det dagen gryr, myldrer det på Rialto Mercato. På Pescheria spreller fisken, på Erberia bugner det av artisjokker, sikori, alskens andre grønnsaker og frukt. Dette er en opplevelse du seint vil glemme.

rialto 8

Les mer: Fiskemarkedet Rialto Mercato

Fyret ytterst på siste skanse

Helt ytterst i havet vokter dette fyret for båtene. Innenfor fyret er det milevis med hvite sandstrender. Men fyret selv hvilker på en haug med betongklosser.

slusene (9)

Les mer: Fyret ytterst på siste skanse

Hjertet av Venezia

Kontrasten fra mine litt yngre dager skremmer meg. På trappen utenfor blir jeg stående: Er jeg moden nok til dette, For hva skjuler seg egentlig inne i slike bygg? Bli med inn i Accademia di Belle Arti di Veneziaog du kommer aldri ut igjen.

Sommertur2011-Del-8-Venezia-449

Les mer: Hjertet av Venezia