Camping Mittagspitze - Camping i særklasse

Denne plassen du ser her er ikke som andre campingplasser. I alle ikke som andre campingplasser som jeg har hatt gleden av å besøke. Til gjengjeld er den også i et land som fratar Norge tittelen som Anderledeslandet!

Camping Mittagspitz


Begynn med å se på innkjøringen. Jeg trodde et ikke før jeg så det. Bakken er bratt, og svingen er skarp. I tillegg må du passe på å sno deg mellom reklameskilt og den gedigne eika de har plassert midt i innkjøringen. Jeg er sjeleglad hvor CV ikke er lenger enn 700 centimeter med draget og 230 bred.

Det kan godt være du klarer å sno rundt en Kabe Hacienda 880, men ikke ville jeg vært bak deg i køen! Og kommer du inn, vil du få nye problemer med å komme rundt hjørnene. Dette er plassen som gir deg god øving i å kjøre med campingvogn, men ikke la deg skremme. Likevel, tro meg: Det er verdt strevet!

Camping Mittagspitze er navnet. Landet er Liechtenstein. Plassen er den ene campingplassen i landet, men kanskje ikke veldig rart når det bor 35.000 mennesker der, og bare 5000 i hovedstaden Vaduz..

Idyllisk og nesten litt uvirkelig, fordi her er rolig. Veldig rolig. Vårt besøk i 2007 var tidlig i juli, og plassen var langt i fra fullsatt. Standarden på plassen vil jeg bedømme som veldig bra. Ingen luksus, men det var reint,ryddig, trivelig og bra kapasitet på toalettanleggene.

InnkjørselenTilgjengeligheten for store vogner kan være et mareritt. Her finnes noen lettere tilgjengelig plasser nedover i skråningen, men det er oppover i terassene idyllen virkelig trives. Når jeg sier vanskelig tilgjengelig, er det fordi svingene er svært krappe, krappere enn 90 grade. Se selv for deg en slags trekant, en omvendt pyramide. Slik går hovedveiene oppover skråningen. Når du skal svinge inn på en avsats, krevde det fullt utslag med mitt vogntog som måler 4,73 +703 cm.  Hvis noen har lagt seg til med et telt litt for nærme veien, kan du glemme å komme rundt.

Problemet løses lettest å bli venner med dem som er på enden -eller som vi gjorde, la oss selv på enden...

campingvognOg så til det mest spesielle. For se nærmere på "hyttene" på denne plassen. her gåes det nordiske spikerteltet  en høy gang!

Vognene er rett og slett bygd helt inn. Skal du bytte vogn, er det bare å bytte hele greiene. For her må du rive vegger for å få løs vognene mange steder. Jeg fikk ikke noe svar på hvorfor det er gjort på dette ekstreme viset, men jeg la merke til at svært mange av bilene var registrert hos naboene i Sveits. De to landene er nærmest siamesiske tvillinger, men kanskje er det slik at ingen utenlandske statsborgere for lov til å kjøpe eiendom i Lilleputtland. Og nærmere hytter i fjellet kommer du ikke!Med respekt å melde: Jeg får ikke dette til å bli pent - men fantastisk artig å se! Jeg må innrømme at jeg er ikke med i fanklubben til spikerteltene, men dette tar bare kaka! På den annen side, det gir ganske visst enorm glede til dem som tilbringer fritid her. Og i svært mange av dem kunne det virke som om det også være vedfyring. Fikst ha?