Oppdagelsesferd i Bassano del Grappa

Historien til Bassano del Grappa er 1800 år gammel. Hører du godt etter, hører du fremdeles suset fra historien i de trange gatene.For meg er det en spesiell severdighet som har lokket meg hit.

Les mer: Oppdagelsesferd i Bassano del Grappa

Treviso - langt mer enn en flyplass for Ryanair

Mange har vært i Treviso uten å ane det. De har nemlig reist til Venezia med Ryanair, da lander de nemlig her. Få aner hva de har gått glipp av.

Les mer: Treviso - langt mer enn en flyplass for Ryanair

I prosesccoens rike

For få år siden hadde jeg ikke hørt om denne lille byen, ikke en gang provinsen. Plutselig ble jeg stengt inne i en flaske prosecco. Velkommen til Valdobbiádene.

Les mer: I prosesccoens rike

Levende historie langs Brenta

Legg reisehåndbøkene litt til side. Disse er ofte skrevet av folk som har reist på steder hvor folk pleier å reise, hvilket er flott. Men hva med å hoppe litt ut av de mest trafikerte rutene? For 500 år siden begynte de rikeste i Venezia å trafikere langs Brenta kanlen. Det er lett å forstå hvorfor.

Les mer: Levende historie langs Brenta

Teatro Olimpico - renessanseteateret i Vincenza

Kanskje er Teatro Olimpico "bare enda en vakker by sør for alpene". Det er før du har kommet innenfor dørene. Trekk pusten, den trenger du når du skal inn i det aller helligste!

Les mer: Teatro Olimpico - renessanseteateret i Vincenza

Palladios utstillingslokale Vicenza

Vicenza er arkitekten Andrea Palladios utstillingslokale. Overalt hvor du går ser du hans søyler. Og er det ikke Palladio selv som har tegnet huset du ser på, så er det en annen arkitekt som har blitt inspirert av den store. Derfor er også denne byen på Unescos verdensarv liste.

Les mer: Palladios utstillingslokale Vicenza

I Gallileo Galileis fotspor

Historien kommer rett inn under huden når du går i Padovas trange gater. Hvordan så egentlig Galilelo Galielei ut da han ankom Padova for å undervise på universiteet her? Svaret får du ikke, men fremdeles er auditoriet der...

Les mer: I Gallileo Galileis fotspor