Venezia natt i bilder

Venezia er vakker på dagen. Når lyset på himmelen er slått av forvandles byen til det utrolige: Vakrere blir det ikke!

Natt 9

Natt 8Natt 12Alle som har vært innom disse sidene mer enn to ganger, vet at undertegnede nærmest er besatt av byen midt ute i lagunen. Byen slutter aldri å fascinere. Hvert eneste besøk er en ny opplevelse, oftere sterkere enn den forrige. Jo mer du kjenner byen, jo mer er det du ikke vet. Denne artikkelen er kun en beretning om hvor ufattelig uimotståelig denne byen er.

Bildene du ser her på denne artikkelen er tatt i starten av oktober 2013, på en ekstra mørk kveld med regnskyer truende på himmelen. Fordi det er på denne tiden av året, er det også satt ut plankefortau i beredskap.Natt 10 Plutselig stiger vannet og du trenger gummistølver på Markusplassen. Plankefortauet hever det en halv meter eller så opp.

Venezia sies å være vanskelig å finne fram i, med mindre du holder deg til Markusplassens nære omegn.Men som jeg har skrevet før, holder du tungen rett i munnen, så finner du fram. Har du aldri gått rundt i smugene før, er det ingen god ide å debutere på en mørk høstkveld. Ikke fordi det er spesielt skummelt, kun fordi det ikke er noen å spørre etter veien hjem.

Natt 5

Natt 6Natt 4Så. Bli med ut i mørket. Ta steget inn i de mørkeste smugene.Selv om det er mørkt og mørket kan skjule mye, oppfatter jeg Venezia som en trygg by å ferdes i. Rett nok har jeg støtt på pilleselgende narkomane i et blindt smug midt på dagen, men det er også kun denne ene gangen. Denne legendariske byen har ett viktig produkt: Turisme. Hadde kriminalitetten vært høy, ville turistene uteblitt. I alle fall blitt sterkt redusert, og det tåler ikke byens økonomi. I alle fall har jeg valgt å tro på det. Politiet er i alle fall godt synlig, både langs kanalene i båter og patruljerende i gatene.

Natt 14

Natt 7

Natt 1