Kampen mot myggen

Det var en grunn til at folket som skulel bli venezianere flyktet ut i dette landskapet. Ugjestmildheten er ennå den dag i dag fiende som det kjempes i mot. Derfor sprøytes det jevnlig mot mygg.

mygg2

Til tross for at jeg kan beskyldes for å være over middels opptatt av detaljer, har jeg aldri sett en mygg i området rundt Venezia selv om jeg etterhvert har vært der mange somre.. Men de skal vissnok være der. Derimot har jeg sett sprøytebilene. Og de kjører neppe der uten grunn...

myggLandskapet her er sump. Verken mer eller mindre. Det vil si, det er en foredlet sump. Svært forbedret sump. Likevel betyr det at det er et enormt område med våtmark. Derfor trives like selvsagt mygg og andre insekter.

Stor var vår forbauselse første gang vi så disse bilene som du ser på bildet her. Det er rett og slett en pickup som kjører rundt med en gedigen sprøytekanon på planet. Fordi det er - som du ser på bildet - en stor vifte som surrer rundt, støyer det rimelig greit.  På plassen blir det advart mot kanonene før de kommer. Hensikten er å sprøyte i trær hvor insektene finner ut at de vil være.

Jeg har aldri sett lignende noensted i Norge og jeg vet heller ikke verken hva de spøryter med eller hvor farlig det er for mennesker. Men jeg sier som vår bayerske nabo sa ett år:

- Vi har vært i 27 år og har ikke tatt noe skade, tror vi...

Hva som er greit uansett, er å holde seg unna selve sprøyteskyen. Det rekker du lett. Vi blir også anbefalt å ta inn klær og annet som er ute - pluss skalke luker og holde vinduer i gjen.mygg3