Lido - Den legendariske øya

Lido er 11 kilometer sandbanke utenfor Venezia. Lido er også øya hvor de største hotellene for dem med mest penger ligger...

Lido

Bryter vi ned navnet til hva det betyr på originalspråket, står vi igjen med ordet "Sandstrand". Og i bunn og grunn er det øya er. Nemlig stranda til venetianerne.

Gran Viale Santa Maria Elisabetta heter hovedgata som tar deg de 700 meterne fra ferjeterminalen og rett til Adriaterhavet. Da har du gjort unna øya på tvers, i bredden er den altså 11 000 meter - så du lett utforske hele øya med sykkel om du vil.

IdyllBildene du ser her er tatt i hovedgata, rett og slett fordi vårt på besøk på Lido foreløpig per 2010 kun består av denne gata opp og ned - pluss litt til. Besøket viser at det er en stor forskjell på Lido og de andre laguneøyene. Nemlig at her finnes biler!

Venetianere selv bruker strendene på øya. Den ligger bare noen få minutter med båt fra Markusplassen. Vær imidlertid oppmerksom på at det er mest strender med er gjerdet inn. Noen kan du betale deg inn på, andre må du bli venner med eierne...Lido