De enorme drømmeskipene

Drømmene får plass ombord. Når et stort cruiseskip nærmer seg land, er det alltid storslått. Når skipet seiler gjennom kanlanen beregnet på på små, søte båter - da blir det enormt.

Sommertur2011-Del-8-Venezia-501

Sommertur2011-Del-8-Venezia-507Først tror du ikke helt øynene, kontrasten er så stor at den blir vanskelig å svelge. Spesielt om du har rotet stille og rolig rundt i de trange gatene langs kanalene noen timer. I det ene øyeblikket er du langt på vei tilbake i tid gjennom en storslått tidsreise, i det neste er du midt i teknikkens verden. Går du langs kanalene er det heller ikke akkurat luksus du tenker på.

Båten du ser på bildet er fra Royal Caribbian, nemlig Splendour of the Seas  Det er en av aktørene som går på Middelhavet. Dette skipet er rundt 270 meter langt og tar vel 2 000 passasjerer.  Som du ser, er det ikke akkurat noe lite skip.  Derfor har det også en taubåt i front og en akter, slik at det kan styres gjennom den relativt sparsomme kanalen.

Skal du reise med slike skip, kan du også forsøke MSC Cruise. 

Sommertur2011-Del-8-Venezia-514Skipene går ut i fra havnen helt innerst i Venezia, derfor går de ut forbi Markusplassen. Sjekk rutetidene til selskapene over, så om du er i Venezia, kan det være verdt en titt. 

Skal du på være med på et slikt skip, er det venstre side det gjelder å ha lugar, bare slik får du med deg det flotte synet av denne legendariske byen.  Prisene på cruise i 2013 er ikke avskrekkende for en norsk lommebok. Faktisk kan du få cruise i en uke får rundt 5 000 kroner per person - mat inkludert. Det er selvsagt ikke for utendig lugar, men du skal ikke mer opp enn en tusenlapp for å få vindu. Noen hundrelapper til og du har balkong.   Dette her vet jeg lite om, per skrivende øyeblikk har jeg aldri gjort annet enn  se disse båtene fra land. Men drømmen er å få gjennomført et cruise i løpet av 2013.

Sommertur2011-Del-8-Venezia-533