Sykkeltur på Jesolo

Selv Danmark blir kupert sammenlignet med Lido di Jesolo. Her er landskapet absolutt flatt. Ta med deg et vater og du vil bli overrasket.

Marina di  venezia

Premien er at det er perfekt å sykle, prisen er at du aldri kan trille gratis i utforbakker... Utgangspunktet for denne sykkelturen er Camping Marina di Venzia.  Ut porten og til venstre, da ser det slik ut:

Her er det rett, rett og rett. Den første biten er det grusvei som får deg til å tro at du er på en sti et sted hvor det nesten ikke finnes mennesker. Og faktum er at selv om dette området er stappet fullt av turister, så er de ikke like aktive utenfor allfarvei...Mot AdriaterhavetHele Lidoen - som betyr stranden - er omlag 20 kilometer. Jeg har bare trafikert den ytterste delen - der hvor den er tjukkest og innover mot Cavalino. Her er det fredelig og rolig veier til sykling, og vil du sykle langs hovedveien så finnes det største delen av veien en sykkelvei parallallt med den.CampingbilI enden av grusveien kommer du hit: Nemlig til stranden. Den vil du nok alltid finne, fordi her er ikke stort annet enn strender. Retningen du ser i på dette bildet, er rett over bukten mot Trieste og Slovenia og Kroatia.Området er nærmest skapt for turister, her er det beregnet at du skal klare å finne fram. Igjen finnes det et enkelt kart du kan få i resepsjonen eller informasjonen på vei inn eller ut av Camping Marina di Venezia.  Sykkelveiene er flotte, og de er lett syklede. Bildene er på siden er tatt i slutten av juni i 2009, i rundt 30 graders varme.

punta sabbioni butikkLangs stranden er det et par kilometers vei til Punta Sabbioni, en sykkeltur som er over nesten før du har startet. Om du ikke stanser opp og ser deg litt om. Som de fantastiske kreasjonene som benyttes til etableringen av de enorme sluseportene som skal redde Venezia under havets overflate.

Når du har kommet til det døsige ferjestedet, er det ikke veldig mye å finne på. Bortsett fra å slenge seg ned på en benk og se på alle turistene som strener mot ferjer, myser opp på prisplakater og stresser mer enn nødvendig. For i denne verden er det strengt tatt ikke nødvendig å stresse i det hele tatt. Derfor hiver vi oss på sykkelen og trår mot Forte Vecchio.

Før vi kommer helt ut, er vi innom og kjøper litt glass hos damen ved kaia. Hun selger glass fra  de uttalige glassblåserstedene på Murano.  Denne øya er ganske visst verdt et besøk, men vi rakk det ikke i 2009, men i 2010.Så er vi da i gang! På veien videre langs den indre strandlinjen på Lido di Jesolo. Denne veien er ikke noen egentlig sykkelsti, men trafikken er minimal og var heller døsig mens vi tråkket nedover asfalten.Da jeg spurte på en nettside hva som fantes å se på i nærheten av campingplassene her nede, fikk jeg til svar at det ikke var nevneverdig. Det er ikke jeg veldig enig i, for her er faktisk rett mye. Men det kommer an på hva du er ute etter å se. Du vil ikke finne de store, kjente severdigheter, men du får deg noen aha opplevelser, blant annet at det bor mennesker i alle husene du ser på de fire bildene over...