Tøffere blir det ikke

«Lårdalsstigen» er en gammel turvei som er i ferd med å bli en legendarisk fototur.Lokalt markedsføres denne turstien som «Tøffere enn Besseggen».

LaardalstigenTurstien ble for noen år siden ryddet og gjort klar for et nytt liv. Dette er veien mellom Dalen i Tokke kommune og Lårdal, men det blir anbefalt å starte turen fra Eidsborg – så slipper du den første stigningen opp fra Dalen. Stigning er det nemlig godt nok med underveis.

Det spektakulære i turen er det flust med. Blant annet i «Møyskrivet» som er en sprekk mellom to fjell. Her er det 600 meter rett ned til bunns ...

Det høyeste fjellet er Gløstøylnuten som ligger 848 meter over havet. Rett nok er det nøyaktig 8.000 meter lavere enn Mount Everest, men høyt nok til å få en fantastisk utsikt over Bandak.

Hele turen er 14 kilometer lang, men du kan bøye av litt deiligere enn Lårdal og ta en avstikker til Søylsdalen. Da slipper du også den største utfordringen om du har høydeskrekk. Nettopp derfor har undertegnede aldri forsøkt seg på denne turen - og kommer aldri til å gjøre det. Jeg klarer litt høyde, men her er det stor høyde - på det meste 600 meter eller fire ganger Himmelbjerget i Danmark.kanalvegen7