Marina di Venezia 6 - Ankomst

 

Camping Marina di Venezia er stor, men her er det alltid plass. Noen ganger kan det hende du må vente noen timer for å komme inn, om du ikke har bestilt.

ankomst (2)

ankomst (3)Spørsmålet jeg ofte får, er om det er nødvendig å bestille på denne campingplassen. Først er det viktig for meg å understreke at jeg på ingen måte har noen forbindelse til denne plassen, utover at vi er forhekset av dens idyll. Derfor hadde vi også store sommerfulger første året vi kom hit. Ville vi komme inn?

Intet problem.  Vi slapp rett inn, det vil si vi måtte vente til siesaten var over (13-15). Men det risikerer du allerede i Danmark. Bruk tida til å finne en parsell som du har lyst på!

ankomst (4)Det finnes unntak. Du kommer inn, men når hele Europa har ferie samtidig, da risikerer du ventetid. Sommeren 2011 ankom vi plassen etter middnatt fordi vi hadde besøkt kjente i en liten småby i nærheten. Da fikk vi oppleve det vi før bare hadde hørt om: Nemlig den lange køen. Og køen er lang den, men hva gjør det når effektivitet står skrevet på brystet til alle som jobber her?

Har du aldri vært på denne plassen, så er resepten enkel. Når du kommer mot porten, vil du alltid bli møtt av personal. Uansett. Etter stengetid vil de gi deg en bilett som viser kønummer. Vi fikk noen-og-tredve og trodde vi skulle vente i evigheter.ankomst (6) Når du har fått billetten, kjører du til venstre så langt gjøre rekker. Etter noen hundre meter (!) så svinger du inn en liten sidevei som deler hovedplassen fra Marina 2000. Her vil du se andre bobiler og campingvogner. Kjør til du ser en snuplass, da snur du og finner plassen din bakerst i køen. Der komer snart vakten tilbake og spør om du vil ha strøm. Så slenger du ut ledningen, han kobler til på andre siden av gjerdet og du har strøm til sola står opp igjen.

 

 

ankomst (8)ankomst (7)Klokka 8 begynner det å skje. Da åpner de gjerdet inn til Marina 2000 og leder inn fire-fem familier samtidig. En vakt på sykkel leder toget og viser vei til de ledige parsellene. For oss tok det 75 minutter fra de åpnet klokka 8!

"Hemmeligheten" er at her er det ekstremt orden. Når du skal reise for sommeren, må du betale den siste kvelden. Dermed har de 100 prosent kontroll med hvor mange som skal reise og hvor de holder til. På morgenen når du kjører ut porten, må du registrere at du kjørerankomst (9). Umiddelbart gir hovedporten beskjed til personalet i sideporten ved Marina 2000 at din parsell er ledig. Det er morsomt å se på når du er inne. Naboen din reiser kanskje klokka 8, så her du en ny før klokka 9...

Hva du skal huske på, er at du ikke ankommer plassen en søndag i juli og august. Da er sjansene store for at du vil måtte stå i kø lenge. Kanskje helt til tirsdag. På den annen side, det er gratis å vente og du får bruke både stranden, sanitærbygg og har strøm...

Likevel:  Som oftest kommer du mer eller mindre rett inn. Vit bare at i juli og august kreves det at du bor der i syv dager.

ankomst (1)Skal du bestille, er det lurt å gjøre før jul for  høysesongen. Når du bestiller får plass innenfor bestemte områder. Dette er flotte plasser, men ikke nødvendig de beste.  Bestiller du, vil du i månedskiftet januar/februar motta en skriftlig bekreftelse på at du har bestilt. Da må du betale et depositum innen en gitt tid.

Fram til mai kan du kansellere og få igjen pengene minus et gebyr.