Marina di Venezia 3 - sanitæranleggene

Hva får meg til å lage en hel underside om toaletter og dusjer på en campingplass?

 marinadivenezia (1)Vi har besøkt en rekke campingplasser opp igjennom årene, men ingen har kommet i nærheten av denne plassen.  I alle fall ikke totalt sett og når du tar med det utrolig renholdet i tillegg.

Jeg tror det tilsammen er ti sanitærbygg på denne plassen. Det er kanskje ikke mer enn det bør være når plassen er så stor. De ulike byggene er også av ulik standard, men det varierer fra høy til høyere...

Faktisk har jeg vært på hoteller som har gitt seg ut for å være av høy standard, som er betydelig lavere enn standarden her.MarinaDiVenezia (11) Fliser er det ikke i alle byggene, men overalt er det hele overflater som er omhyggelig reingjort. Noen toalett er ordinære slik vi er vant med, men de har også den typiske sydeuropeiske med hull i gulvet.

Noen steder har jeg lært meg at det er en fordel at toalettene er slik, rett og slett fordi det ikke er plagsomt rent. De som er her på plassen, er fordi mange sikkert er vant med slike toaletter.  Og da må de jo få lov til å ha det slik her også...


MarinaDiVenezia (12)Legg merke til konstrukjsonen opp mot taket. Her er det nemlig en stor glippe mellom vegger og tak. På det viset blir det betydelig luftgjennomstrømning. Selvsagt også insekter,men her er det varmen som skal vekk. Og det fungerer, selv om vi ikke hadde mer enn 35 grader pluss på det varmeste mens vi besøkte plassen en uke i slutten av juni 2009. I 2010 tangerte vi 40 grader tidlig i juni - og her fungerte fremdeles luftgjennomstrømningen.


Alle de bildene du ser til nå, er tatt inne i det bygget du ser øverst. Det er sannsynligvis et av de nyeste byggene på plassen. marina (1)Siden du ikke kommer inn på området uten enten et spesielt armbånd eller plassens eget utstedte pass, så er man ikke plaget med fullt av mennesker fra andre steder som bruker toalettene når de er på stranden.


Og særlig på formiddagen, er det kontinuerlig betjente doer. Her vaskes det straks du har lukket døra til avlukket bak deg!

Dusjer er det mange av. Selvsagt er det også dusjer inne på badeanlegget, men det er også flere dusjer i hvert sanitærbygg. Vi opplevde aldri noe kø, fordi det var så mange bygg.marina (3) Og her kommer dette med prisen inn igjen. Her er det ingen ekstra avgift for å ta en varm dusj så lenge du vil! Og heller ingen irriterende mekanisme som kutter vannet hvert fjerde sekund :-)


I tillegg til vaskerommene for kropp og sjel, så er det vaskekummer for manuell vask av klær ute. Og selvsagt for oppvask. Mange og lett tilgjengelige.marina (2)