Marina di Venezia 5 - renhold

Renholdet ved Camping Marina di Venezia er et kapitell for seg selv. Derfor får det det også her... 

marinadivenezia (3)marinadivenezia (2)Allerede første året falt vi pladask for renholdet av plassen.Unnskyld Italia, våre tanker om renhold og forsøpling i landet deres er fullstendig feil her i nord. Aldri har vi opplevd noe lignende. I Norge tror vi vi er flinke, i virkeligheten når vi ikke italienerne til knærne!

Først trodde vi det var en tilfeldighet, men denne sopebilen kjører daglig to rundre på plassen! Derfor finnes ikke søppel, ei heller visne blader som faller ned fra trærne.  Beviset på at det virkelig er bra renhold fikk vi da det sommeren 2010 blåste så kraftig at kvister og grener falt av trærne. MarinaDiVenezia (13)Den dagen kjørte sopebilen en ekstratur for å fjerne det uønskede som falt ned.

Soper du din egen parsell og legger løv eller nåler fra trærne ut i veikanten, så kan du være sikker på at det kommer en traktor med to mann som tar det med seg før du har rukket å spise kake...

Søppel er også ekstremt godt organisert. Her er ingen problemer a la Napoli. Søppelkonteinere er spredt over alt, men ikke slik at de er til plage. De er også tydelig merket at de ikke skal brukes sent på kvelden slik at de ødelgger roen på plassen.MarinaDiVenezia (20)  Søppelet er tydelig merket med figulerer, slik at du ikke er avhengig av å forstå språk for å gjøre dette riktig. Det er også et ekstra pluss i margen.  Svært viktig er det også at søppelet aldri flyter over, slik det kan gjøre på andre plasser til tross for mange stjerner og høy standard.