Il bel mondo italiano

Akkurat slik hadde vi det da vi ankom Campeggio Bella Italia  ved Peschiera del Garda.  Sola rett i hodet og utsikt strakt ut til vannet.

Bella ItaliaAdressen til campingplassen er via Bella Italia 1. Når du kommer i fra motorveien i retning fra E45 og rett øst på vei mot Milano, er det lekende lett å miste campingplassen. Til tross for at den er på 300 000 kvadratmeter ser du den ikke fra veien du kjører.

Årsaken er svært enkel. Du kommer inn fra en vei som glir rett over i via Bella Italia som kommer fra din høyre side. Nummer en i denne gata vil du aldri komme til, fordi inngangen er 100 meter før veiene møtes.

UtsiktenNår du først har funnet den rette veien, er det lett å komme videre. Vi bestilte plass tidlig vinteren før vi reiste ned. Denne campingplassen er stor, men har ikke så ekstremt mange plassene som gigantplassene på Lido di Jesolo.  Derfor er du ikke garantert å få plass her om du bare stikker innom i høysesongen.

Litt tungvint er det her fordi plassen overhodet ikke aksepterer kredittkort. Det betyr også at jeg måtte sende en 50 Euro-seddel i posten for å betale forskuddet på bestillingen. Fordi min bank har sluttet med sjekker, slik plassen krevde.  Når du derimot har kommet på plassen, gjør det ikke så mye at de ikke tar i mot annet enn harde kontanter. Fordi du har minibanker rundt om flere steder på området.

BassengVi fikk en drømme plassering. Ikke alle er like heldige, fordi du ser ikke stort når du kommer et kvartal opp fra stranda. Men du har det like fint på plassen.  Det er ikke noe å gråte over, men om du kan klare å kapre en plass med utsikt, vil du sannsynligvs like gjerne ned igjen slik som vi vil...


Innsjekking med bestilling er en lek. Du sier hei og viser papiret ditt. Så er det bare tut og kjør og møt en kar på sykkel som viser deg området du kan velge en plass i.  Slik fikk vi kanon plassering på første forsøk. Det eneste er at det er trangt inne i mellom bilveiene på området. Særlig når du tullinger plasser bilene sine akkurat som tullinger også.


ButikkerParsellene er anslagsvis 100 kvadratmeter, altså ti ganger ti meter. Det er bra, men så bra bør det også være. Når du ser på vognen vår til høyre, så er grensen fra treet rett ved siden av den røde Nissan 200 SX og til motsatt side av min Mondeo. Da er vogna 7 meter fra baklys til draget. Solseilet bygger 2,5 meter ut (likt med teppet).  To meter lenger vogna og du ville fått problemer med både plasseringen av bilen din og avstanden til naboene.  Men det finnes betydelig trangere plasser enn dette.


UtleiePå denne plassen er det svært mange utleieenheter. Både leiligheter, hytter, mobilvogner som dette, campingvogner og telt. Pluss et fullt hotell tett inn til plassen med samme navn.  Derfor er det på disse 300 målene svært godt med bra fasiliteter.  I stedet for å lage enda en underside med masse tekst, har jeg laget en side med bare bilder som gir deg noen glimt.

...og har jeg glemt å si at det er strand i enden av campingen, og en kort ti minutters spasertur inn til butikker og restauranter?