Del 3 Den utrolige opplevelsen

Venezia har trollbundet meg. Jeg er simpelthen helt betatt av både byen og lagunen, derfor tar vi på vei rundt omkring. Variasjonene er enorme, fra riktig gammel kunst, spektakulær gammel ariktektur og ditto spekatuklær hypermoderne ingeniørkunst.

Brev 3 (5)

Brev 3 (6)Ingenting i Venezia er som andre steder. Når vi nå for fjerde år besøker denne byen, er det med vissheten om at det ikke er noen ting vi absolutt MÅ se. Vi kan reise og bare nyte. Se på livet, se og bare se. Ikke stå i kø oog vente på å komme oss inn i en turistattriasjon hvor 200 andre vil inn samtidig.

Straks ut fra Punta Sabbioni ser vi hvor langt de har kommet i arbeidet med å gjennomføre Venezianske redningen. Utfyllingen av den store, kunstige øyen er ferdig, mye av betongkonstruksjonene begynner nå å ta form.Brev 3 (7) Det er nå mulig å forstå mer av hvordan det gigantiske byggverket skal bli. Mye ser du fra land, men med rute nummer 14 inn mot Markusplassen ser du mer. Og enda mer...

Straks innen vi når ferjeleiet, ser vi endringen fra i fjor. De tre siste årene har nemlig Sukkenes bro vært gjemt bak store stilasjer og kledninger mens den har blitt restaurert. Et stort arbeid. Derfor har vi aldri før sett broen riktig, bare bildet trykket opp på utsiden av stilasene. Endelig ser vi den på riktig, samtidig viser den oss også det enorme spranget i tid fra de høyteknologiske konstruksjonene i sluseportene til dette gamle verket.Brev 3 (8)

Brev 3 (9)La oss gå videre. Vi spaserer den lille turen to broer bort fra ferjen og hopper ombord i vår yngdlingsrute. Nemlig rute 1. Det er båten som kjører fra brygge til brygge opp hele Canal Grande. Vi har bestemt oss på forhånd for å bli med til vi har passert Rialto broen og stanser på stoppestedet etter. Fermata (stoppested) Rialto Mercato - Fiske- og grønnsaksmarkedet i Venezia. For byens egne borgere.

Sist vi var her, var det omtrent på lunsjtider, denne gangen litt tidligere. Det er en god ide. Kom hit før lunsj, da er det mest, både i fiske- og grannsaksmarkedet.Brev 3 (1)

Mer enn det er det ikke nødvendig å opoleve på en dag. En rusletur over  Rialtobroen tilbake til Markusplassen, er alltid en flott opplevelse. Har du ikke veldig god retningsans, kan du slite, men jeg tror de fleste kommer fram. Er du i tvil, ser du bare etter skiltene med "Per San Marco" på. Da finner du veien tilbake til utgangspunktet...