Del 5 Sitt stille. Helt stille!

Livet på stranden er mer enn bare soling. I alle fall om du kommer til tider hvor alle andre har gått vekk.

Brev 5Jeg har forstått hvorfor mannen i månen smiler. Se selv hva han har å se ned på. Dette bildet er tatt rett før midnatt tidlig i juli. Månen er lyskilden, men litt strølys fra en strandbar hjalp til med lyset langs bakken. Sammen med laaang lukkertid og et søppelstativ som fotostativ ble dette bildet til. Inne i mellom fulle dager på reise etter attraksjoner og nye opplevelser kan det være  verdt  å spandere en hvile dag hist og her for å komme til hektene igjen.

Brev 5 (1)En morgen litt tidligere i ferien lå jeg og hørte på lyder som var fremmede, selv etter flere dager på plassen. Det lød som maskiner som var tidlig oppe. Jeg vet traktorene er over stranden og ordner opp i sanden, men dette var tyngre motorer. Derfor gikk jeg ned påstranden. Der trodde jeg knapt mine egne øyne, for livet var defintivt i gang. De håndfullene med joggere, bråket ikke meget, men en hel serie med fiskebåter, nesten helt inne til grunnen på land var der ute. De slukte vann og spyttet det ut igjen, mon tro jeg er glad jeg ikke var en liten krabbe eller blekksprut i det vannet.

Brev 5 (2)

I løpet av hele vårt opphold som i 2012 var på 17 døgn, opplevd vi en natt med noen timer regn. Pluss en halv time en annen dag. Den halve timen sprutet det hagl store som klinkekuler. Så store var de at jeg et øyeblikk var redd de skulel ødelegge både bil og tilhenger. Lite visste jeg at rett innenfor oss i Mestre - altså 10-15 kilometer rett inn for oss - brølte en liten tornado i stykker tak på hus. Videre raserte vinden kraftig i Miranese og Treviso. Naturkreftene ødela til dels betydelig på lette bygninger og kastet trær omkull.  Etter å ha lest om dette, eller skjønt lest. Min italiensk er begredelig, derfor ble det litt mer ordbok fra avisa enn det ble direkte lesning. Derfor kilte det litt i magen noen kvelder etterpå. Det begynte å lyse opp. Jeg husker i fra USA i 2008, vi hadde hatt flere tornadoer i nærheten av oss og hadde opplevd at de knuste hus på steder vi nettopp hadde reist i fra. Da alarmen gikk en tidlig ettermiddag i New Brighton Minnesota, sa en bekjent:  -Det er ikke farlig nå. Den kommer ikke hit. Lyset skal bli grønnaktig. 

Bildet her yter ikke farvene rettferdighet, men grønt var det...

Brev 5 (3)

Med dette lyset i bakhodet, gikk jeg igjen ned til stranden. Jeg ble stående fasinert å se hvordan skyene i horisonten dannet en trakt. Om det var en skypumpe langt der ute, eller om det var min fantasi som spillte meg et puss, se det aner jeg ikke...