Del 1 Ferien begynner med en gang!

Gang på gang sier jeg det til meg selv: Ferien begynner med en gang! Ferien begynner med en gang! Ferien begynner med en gang. Likevel roper det inne i meg: Når kan vi begynne å kjøre?  Hvor jeg misunner danskene som kan begynne på den riktige ferien med en gang. Uten noen ferjer.

Brev 1 (2)Brev 1 (4)Min psyke er slik at hodet liker seg best når hjulene ruller. Derfor kjører vi som regel rett over til Sverige og rake veien nedover mot Tyskland. Først nesten 400 kilometer Sverige, så 200 kilometer Danmark. Allerede i det vi har kommet oss over til Østfold og Sverige nærmer seg, har ferien begynt. Bare da blir det ikke langt til Østerrike eller Italia. Heldige er danskene som plutselig er i Tyskland, men kanskje blir Tyskland som Sverige for dem? Bare fordi det ligger rett borte i gaten?

Brev 1 (3)Alt dette har jeg inne i hodet mens jeg venter på Kielferjen i Oslo. Det verste er å måtte reise til et bestemt tidspunkt, beregne litt tid ekstra for kø og så komme inn i ferjekøen. To timer før avreise, hvor langt kunne vi ikke vært inne i Sverige nå? Fra Oslo til Kiel tar det 20 timer. Det er leeenge. Derfor har jeg tatt mine forholdsregler. Slike ferjer er så skitt dyre at det kan like gjerne koste litt til..

Tjue timer er likevel lenge, men fordi vi reiste på en torsdag lenge før hovedferiene begynner, ble det en rolig tur. I alle fall inne på båten. Bølgene rullet inne i mellom godt. Akkurat så mye at vi virkelig fikk føle at vi var ombord i en stor båt, og at havet slett ikke tok hensyn til at båten er stor. Havet er simpelthen bare meget større...Brev 1 (5)

Brev 1 (6)Jeg vet ikke om jeg gidder ta ferjen en gang til, men jeg skal innrømme at selv om det ikke går noe fortere, så blir man godt uthvilt på en slik døsende ferjetur. Likevel, det er godt å få hjulene i gang. Den smule regn vi hadde i Norge mens vi ventet på ferjen, er helt borte. Motorveiene i Tyskland viser seg også fra sin blide side. Hvor ble Hamburg av? Når sist kjørte vi igjennom Hamburg uten et par timers forsinkelse i endeløse køer? Smukt! Vi durer på.

Noen sier det ikke er noe å se på underveis langs motorveiene i Tyskland. Det første man må gjøre er å åpne øynene. Dernest må man slutte å tenke på hvor mange kilometer det er igjen til målet. For målet har du allerede nådd, det er der på veien, sug inn inntrykkene! Smak på hvert glimt du ser! Ta til deg opplevelsene rundt deg. Først da kan du virkelig nyte en lang biltur. Plutselig hadde vi kjørt 600 kilometer. Klokka var slett ikke mye, men hva med en stopp i kjente omgivelser? Sving inn til Camping Katzenkopf enda en gang!

Mens vi sover her helt nord i Bayern, legger tankene ut på en ny reise. Tankene starter neste etappe før vi våkner. Reisen gjennom Bayern, ned gjennom det skjønne landskapet og mot den alltid like store opplevelsen. Nemlig når alpene reiser seg steilt opp foran bilen. Fernpass her kommer vi!

Brev 1 (1)

Under utskriving