Del 2 Der hvor varmen alltid varmer

Vi klyper oss i arme. Bare to dager fra Kiel med vognen på slep og vi er framme i vårt Paradis utenfor Venezia. Hvor ble egentlig reisen av?

Brev 2 (1)Brev 2 (6)Jeg har nettopp kjørt i fra mine egne gode råd. To dager fra Kiel til Venezia skulle egentlig vært tre, men vi glemte rett og slett å stanse. Fordi ingen ville stille seg i kø på autobahn, gikk alt glatt. Enda til vi brukte godt med tid. Det eneste som ikke gikk glatt, var å få plass på italienske rasteplasser. Fordi det var lørdag, var vogntogene  stanset for helgen. Ikke det at jeg forstår hvorfor i sydlig retning, det er da bare i Tyskland det er forbudt for vogntog i helgene? Uansett, jeg måtte pent forlate mine prinsipper om å parkere riktig. Her nede gjelder kun en regel: Parker der det er et hull!

Brev 2 (2)Skyv problemer til side! La oss i stedet snu oss rundt! For det er ikke svømme bassenget som er det beste - ta en titt på sjøen: Adriaterhavet med myk pulversand så langt øyet kan se!

Brev-2-b

Vognen plassert mellom bassenget og havet. 100 meter å gå i hver retning. Samtidig har termometeret truet med å bryte grensen ved 35 grader? Kan det bli stort bedre?

Ingenting ante vi da vi plasserte vognen at slik skulle det fortsette å bli, nemlig mellom 30 0g 35 dager i alle 17 dagene til ende. Og hvor trist å høre om regnet hjemme mens vi forsøkte å gjemme oss for solen her nede. 

Allerede dagen etter ankomst, kom det besøk fra Norge. Som skulle overnatte i hytte i en uke. For slik kan det også gjøres her nede, nemlig ta fly til Marco Polo på andre siden av lagunen og så tilbringe tiden på stranden i en hel uke. Eller fler. Slik er det i Syden, noen tar fly, andre kjøre bil...

Hytter, hus, leiligheter og rom finnes i en rekke prisklasser, men ingenting er direkte billig. Her er det alltid slik at noen vil være, derfor må du utenom sessongen for å få prisene ned.

Brev 2 (3)

Verden er ikke stor. Da vi kom tilbake til vogna etter å ha vært ute en tur, lå plutseig denne lappen på bordet. Hva var det? Kunne det være? Jo, det var det!

Brev 2 (7)

I 2009 traff vi tilfeldig Carina og Jan fra Sverige, nettopp her. Og nå lå det plutselig en lapp fra dem her tre år seinere! Plassnummretet på lappen var riv, ruskende gal, men ved hjelp av en hyggelig jente i resepsjonen fikk vi vite hvem av de 3 000 plassene som de to svenskene befant seg på. Slikt er artig, en ekstra bonus på tur!

Når det kun er 100 meter til både svømmebassengene og til havet, går det nesten inflasjon i bading. Derfor oppdaget jeg mitt livs først artisjokker ute på sykkeltur. For akkurat så behagelig er livet her nede.Brev 2 (4) Du behøver ikke gjøre noen ting, eller du kan reise oppdage hva som helst. Enten til fots, på sykkel, til vanns eller med bil. Stort bedre blir det ikke!

Under utskriving