Del 8 Over alpene igjen

Vidunderlig er det rette ordet for Italia, men det er faktisk ikke så verst på den andre siden av alpene heller. Og reiser må ta slutt, i alle fall de virkelige reisene. Derfor gjelder det å komme seg over til Wien

Brev 8 (5)Brev 8 (6)Uansett hvor kjedelig det høres ut for oss som lever med fjell hver dag hele året. Alpene er noe for seg selv. Det er alltid en slags ydmyk ærbødighet som fyller meg hver gang jeg krysser alpene. Overgangen øst i Italia er intet unntak. Likevel, det går ikke alltid an å stoppe opp i alpene. Da får vi jo ikke sett noe mer av verden.

Veien går mot Wien. I full fart gjennom Villach, Klagenfurt og Graz. Rett til Wien. En god dagstur fra Venezia så dukker skiltet opp i veikanten. Wien. Jeg skal innrømme at jeg aldri har sett dette skiltet før, selv om jeg har kjørt her flere ganger. Ilingen i brystet jeg hadde de første gangene jeg kjørte inn i større byer, er fullstendig borte.Brev 8 (10) Det å komme til Wien, er nesten som å komme hjem. Jeg har kommet ut av tellingen, men  dette er fjerde eller femte gang vi besøker den store byen med 1,7 millioner innbyggere.  Som alle de andre gangene kjører vi rett til Breitenfurter strasse 269 og svinger inn ved Merkur til Caming Wien Süd. Ingen lekker plass, men god nok for et opphold i en storby. Her kommer vi!

Stephans platz er et selvfølgelig sted å stikke innom når vi kommer på besøk, men denne gangen lot vi oss ikke friste til å gå opp og ned i handlegaten Kärntner strasse.

Brev 8 (4)

Derimot gikk vi opp Graben (eller er det ned - kanskje er det bare bort..?) Til vi kommer til Schloss Neuburg. Der svingte vi innom Den spanske rideskole. Vi visste fra før at det ikke er noen ordentlige oppvisninger i juli, men det er mulig å se på treningen på formiddagen. Det rakk vi ikke, derimot rakk vi å bli vist rundt i skolen, både treningsrommene, stallen og uteområdet. Det er faktisk en  opplevelse verdt det også

.

Brev 8 (3)

Brev 8 (7)Denne gang var det filmfestival i Wien. Det vil si at det var utendørs kinopå gigantskjerm utenpå rådhuset. Med boder og masse annet. Moro!

Tilbake til campingen. Den er som alltid enkel, den er ikke superren, men ikke virkelig skitten. Men de har noe å gå på, likevel ikke så mye at vi ikke kommer igjen gang på gang. Den er bare så vanvittig praktisk med Merkur utenfor porten og busstopp 30 meter unna. Dessuten er hele plassen et veldig godt utgangspunkt for å kjøre bil, om man skulle føle behov for det.Brev 8 (9) De andre gangene jeg har vært her, har jeg drømt om å stikke innom klosteret i Melk, men det har blitt med tanken. Denne gangen fikk vi endelig gjort det.  Det er ikke bare en opplevelse. Det er en STOR opplevelse.

Opligatorisk på våre turer til Wien, er en tur i Prater. Så også denne gang. Nå bestemte vi oss for å gjøre noe vi aldri har gjort før. Nemlig å stikke innom det lokale Madam Tussads vokskabinett. Londons originale er friskt i minne, men faktum er at for en stor del var opplevelsen her vel så stor. Ikke like like spekakulær,men med attskillig mer rom rundt oss til å se på figurene.Brev 8 (8)