Etappe 6 2010 Der hvor reklamen ikke lyver

Reisen fortsetter. Vi har nå forlatt Gardasjøen og er i skrivende stund rett utenfor Venezia på Lido di Jesolo.Undertegnede skriver

Hvorfor gidder jeg å skrive både reisebrev og styre med campist.info? Tida er inne til å fortelle det. Nemlig fordi det er fantastisk moro å få tilbakemeldinger fra dere som leser sidene. Ideen med sidene for vel to år siden var å starte et netthjem med opplysninger jeg selv lette etter, men som jeg sjelden eller aldri fant når jeg søkte.Jepp, det er en del arbeid. Siden jeg bruker tastaturet daglig på jobb, er det ikke først og fremst datamaskinen jeg har lyst til å komme trekkende med når jeg er på ferie. Likevel, det er verdt det. Når det nå i juni 2010 har vært godt over 4 000 ulike personer innom mine sider, da fortsetter jeg nok litt til. Kom gjerne med tilbakemelding på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 Stranda i Peschiea

 Det er med sann smerte vi har forlatt  Camping Bella Italia. Plassen har vært svært hyggelig. Rett nok er det småstein som isbreen har valgt å legge igjen ytterst ved standbreddene, men dog. Sanden har vi på Lido di Jesolo nå i måned skiftet juni og juli.

  

 

Den lille byen umiddelbart utenfor campingplassen, heter Peschiera del Garda. Reklamen sier det er gangavstand inn til byen. Og faktum er at reklamen ikke lyver. Her er det ikke mer enn fem minutters mars og du er inne i byen. Byen har å by på akkurat det du har lyst til å se. Det vil si at den både er moderne og svært gammel. Den har små, koselige fortausrestauranter og den har gammel arkitekttur. Og vil du ikke noe av det, så ligger Gardaland rett utenfor byen på motsatt side - mot Lazize.

 

 

UPeschieraansett hvor koselig både byen og campingplassen er, alt har en slutt. Derfor har vi latt oss A4 i vold og kjørt til Camping Marina di Venezia. 

 

 

Langs veien i Ferrariens hjemland og rett borte i gata for Maseratiens nabolog, er det ikke fritt for at det dukker opp noen spennende kreasjoner i speilet(før de kjører forbi). Dette er ikke noe i den klassen, men en hjemmelaget utgave noe jeg egentlig ikke er helt sikker på hva er. Det er ingen tvil om at det er en fri fantasti etterligning av bilen som Michael J. Fox brukte i "Tilbake til Fremtiden", men det eneste de to bilene har til felles, er grillen... Vakker var ikke den opprinnelige bilen, og ikke har denne blitt det heller...

 Stygg bil

 

 Veien til Venezia fra Gardasjøen er egentlig lett som bare det.Men i fjor fant vi ut at italienerne hadde laget en ny motorvei uten å si i fra til oss. Det kan de jo få lov til å gjøre, men i fjor hadde de ikke tatt seg bryet med å sette opp skilt heller. Men nå er det gjort. Grunnen til at vi fikk en ekstra sightseeing i år er ene alene min fobi for å havne inne i Venezia med campingvogna på slep. Derfor tok jeg feil avkjøring etter langt om lenge. På den annen side, vi hadde jo aldri vær der før heller - så fikk vi sett litt mer av Italia.

 

 Og dermed er reisens vendepunkt nådd. Til har vi kjørt temmelig nøyaktig 2 800 kilometer, hvorav rundt 2 400 med vogna.Venezia