En trang historie

Denne historien begynte en slik dag. Først kjørte vi bom fast inne i en feil avkjørsel. Så støtte vi nesten på en av de minste vognene jeg har sett -men som tok mer plass en en Kabe Hacienda 1000. Da var det godt å ha mover.

TrangtTrangereNoen ganger er det bare ikke ålreit. Men fordi vi nettopp hadde lirket oss baklengs ut et portrom og snudd på et kvadrat akkurat likt med svingradiusen på vogntoget, var øverste etasje i modus til å løse problemer. Lynfort.

Stedet er Peschiera del Garda. Rett utenfor sentrum finner du Campeggio Bella Italia. Og midt inne i der var vi. En syklende veiviser ledet oss. Egentlig trodde vi ikke våre egne øyne: På første forsøk og uten å ha spurt spesifikt om det, var vi i  ferd med å bli tildelt en liten tomt med utsikt til sjøen. Mens syklisten vinger oss ned veien som er kalt Atene, legger jeg bilen helt over mot venstre side i den relativt smale veien. For å være sikker på å komme rundt svingen.Trangest


Midt inne i svingen oppdager jeg det. Eieren av den knøttlille vogna som ligger som første til høyre, har utnyttet parsellen til det ytterste. Og litt til. Draget hans ligger på utsiden av parsellen. Akkurat så langt ut at jeg ikke får dratt bilen ordentlig rundt svingen. Ikke før jeg strever med draget, forstår jeg at skiltet med Atene på, vil bli meid ned om jeg fortsetter. Jeg står allerede så nær at om vogna hadde vært 250 og ikke bare 230, så ville jeg allerede ha vært inne i skiltet.


DragKanskje hadde jeg klart å komme rundt hjørnet med mye strev. Men selv om vogna kun er 703 centimeter lang og bilen 479 centimeter, så er dette trangt. Jeg velger den letteste løsningen. Jeg går ut av bilen, fisker opp fjernkontrollen av lomme og kobler fra bilen. Det er en god stund siden termometeret reiste seg til godt over 30 varmegrade. Hete grader.  Selv om det er femti-seksti meter ned til parsellen som er plukket ut til oss, så legger jeg i vei. Truma Mover er ikke for utålmodige. Hastigheten er en halv kilometer i timen. Intet lyn, men du verden så mye lettere enn å skyve.


MoverDu blir ikke legendarisk av ikke å komme deg rundt hjørner med hårsbredders margin. Men sannheten er at vil heller bli husket for "han som ikke våget og brukte fjernkontrollen til hjelp" enn å bli husket som "Han som turde, men dro av tre sidevinduer og bøyde inn hele siden på campingvognen.

Poenget med denne lille historien er at det er veldig kjekt med mover...Faktisk mye kjekkere enn jeg noen gang hadde trodd. Og om ikke du noen gang kommer i en lignende situasjon, så vil du alltid vite at du har muligheten til å komme deg ut av slike situasjoner svært lett...Idyll