Idyll ved Autobahn

Rundt om i Tyskland finnes en tilnærmet uendelig haug med byer. Bitte små landsbyer og ganske store byer som jeg enten ikke hadde hørt om før, eller knapt hørt noe som helst om. Av og til kan det være utrolig artig å stikke innom sånne byer.Totalt vilkårlig valgt.

Sommerach byporten1420 mennesker har adresse i denne lille landsbyen helt nord i Bayern. Opprinnelig fant vi denne byen kun fordi vi svingte av motorveien for å komme klar av en ekstrem regnskur. Og siden har vi besøkte byen tre ganger. Mye av grunnen til det er at  Camping Katzenkopf har blitt en oase midt nede i Tyskland. Fra campingplassen til bymuren tar det mellom tre og fire minutter å gå - hvis du tar det med ro.

Som du ser på det lille kartet under, er det ikke veldig vanskelig å finne landsbyen heller. Den ligger temmelig nøyaktig 32 kilometer fra Würzburg og er et naturlig sted å stanse på dag nedover mot Østerrike, omlag 600 kilometer fra Kiel og Lübeck.

Utenfor porten

Enten du skal rett ned videre A7 eller om du skal bort A3, så ligger den bare noen ganske få kilometer fra Autobahn.

Hva det er mest av i Sommerach, er totalt ro. Vanvittig mye av ingenting. Pluss et supert landskap verdt en sykkeltur eller en tur med bilen. Eller beina, men da må du belage deg på hard asfalt. Det kan ganske visst være en opplevelse å rusle rundt blant vinrankene. Og de er det mange av. Dette området er ikke noe hvilket som helst, men et av de større vinddistriktene i Tyskland utenfor Mosel og Rhinen.


Ganske typisk.To av gangene vi har besøkt byen, har det vært vinfest. Og det er vinfest a la øl. Her spyttes det ikke i glasset, det er nesten så man skulle tro disse hadde norske aner. Kvaliteten på vinen er under vinfesten ikke det vesentlige, derimot så ruler kvantiteten.

I tillegg til å drikke vin og lytte til ompa-musikk, så kårer de vinprinsesse. Og spiser mat - stekt, selvsagt. Og så drikker de mer vin og har det bitte, litt gøy med barna før de drikker mer vin.  Når det er sagt, det samles så mange mennesker i denne byen, at det er ganske åpenbart at de fleste er tilreisende.sommerach weinfestWürzburg er en flott by som du gjerne kan avlegge et besøk om du først har kommet hit. Dit kommer du i løpet av en halv time, området er lett å navigere i og trafikken er ikke den verste du finner i Tyskland I dette området finner du også Volkach og den mer kjente byen Norheim