Når toalettet ikke virker

Ingenting er særlig mer irriterende enn ting som ikke virker. Når det er det stedet hvor du skal gjøre ditt fornødne, så blir det ekstra ille. Jeg er neppe noe teknisk geni, men faktisk har jeg klart å reparere toalettet mitt - som er et Thetford 402.

ToalettFor oss med store hender som sjelden vil hjelpe til når det trengs mest, så kan dette være et lite tips. I instruksjonsboka til toalettet står det intet om at det finnes en sikring midt inne i tunnelen under toalettet. Men det gjør det.

Jobben til sikringen er å gå når pumpas liv blir truet. Det kan være - som hos meg - om en liten vanndråpe fryser til is. I stedet for å ødelegge motoren i pumpa, går sikringen. Problemet er bare at dem som har laget toalettet har hatt små, søte hender og et hode som kan snues i alle vinkler.Ta ut tanken. Sikringen sitter oppe til høyre på veggen i tunnelen. Lær av tannlegen og bruk et lite sminkespeil slik at du kan se opp i taket. Der inne vil du se en liten sprekk rundt en enhet som er festet. Denne løsner du enkelt ved å trykke ned den lille "utveksten" på toppen.

Igjen har fabrikken gjort det littSikringen sitter helt oppe til venstre - lilla vanskelige for oss. Ledningene er så korte at i alle fall ikke jeg klarer å få skikkelig tak i den med to hender. Derfor måtte jeg bruke en. Sikringen er lilla-  altså fiolett - og du napper den lett ut med to fingre når du først får tak. Sikringen er en 3A.

Jeg har hørt noen bytte ut denne til en 5A fordi den går så ofte. Sikringen kan nemlig også gå om det kommer ureinheter inn i pumpa. Generelt er det greit å holde seg til den størrelsen på sikringer som ting er beregnet på. Oftest er det en grunn til at de ikke er større...