Tips mot punktering

Kanskje slipper du å  punktere om du har dette stoffet i dekkene dine. Jeg har prøvd det i 30 000 kilometer, og her ser du hvordan dekket ser ut inne i etter en så lang kjøretur...

PunkteringTyre Protector er navnet. Det er en væske med svært tjukk viskositet som så vidt flyter inn i dekkene. Alle som klager på at skum og annen guffe er grisete kan hermed klappe igjen: 

Etter 30 000 kilometer er fremdeles guffa flytende, bortsett fra en hinne som har lagt seg både mot dekkets ytterside og mot felgen. Den som er igjen mot felgen tørket dekkmannen av med en klut. Ferdig med det.

tyreProtector2 - KopiHele greiene er fort gjort.All luft blir sluppet ut av dekkene dine og guffa pumpet inn. Deretter pumper de luft inn igjen. 60 pund på mine dekk i dimensjon 195/70-15C. Tilsammen har jeg 0,8 kilogram i mine dekk. Da jeg i mai 2012 byttet dekk, gikk jeg kjapt over dekken, men kunne ikke se noen perforering. Derfor vet jeg ikke om den virker. Bortsett fra at dette er veldig vanlig å ha i dekk på anleggsmaskiner.

Bytt dekk i tide

Jeg var ikke i tvil om at jeg ville spandere de få kronene for den økte sikkerheten en gang til. Derfor har jeg også sprøytet mine nye dekk med det samme stoffet.

 

Jeg har ikke med reservehjul, men har med skumspray for store hjul. En til bilen og en til CV-en. Kanskje hadde det vært kjekt å hatt reservehjul, men det følger ikke med og jeg har egentlig ikke behov for noe mer vekt i fronten av vogna. Med sykkelstativet på, veier den nok i den enden...

Her er den norske representantentyreProtector - Kopi