Telt eller markise?

Vi bestemte oss for å skaffe oss en markise med vegger  i stedet for å ha med oss et helt fortelt på tur.Kanskje mest på grunn av undertegnedes fordommer, men også fordi vi sjelden er veldig lenge på ett sted.

Fiamma ZipOfte bare en til tre netter. Som regel nøyer vi oss med å la markisa gjøre jobben, i den første sesongen vår brukte vi ikke veggene en eneste gang etter pinse...
Selv om vi ikke bruker vegger, er teppet i bunn en selvfølge. Fordi det luner og fordi du slipper duggfriskt gras. Lestykket på vogna er også en sikker investering, fordi trekken som kommer fra undersiden av vogna, kan vi godt være foruten. Seks sesonger med Camp-let har lært oss å sette pris på et slikt stykke stoff! For deres som måtte ha vogner a la Fendt eller Tappert hvor dørene er litt lenger enn på de fleste andre vogner - på grunn av det innvendige trinnet - så sørg for at butikken bestiller et Isabella lestykke, skreddesydd til din vogntype. Og finnes det ikke til akkurat din vogn, så er det fullt mulig å få kuttet til et som passer,Markise slik at du slipper å ha et lappeteppe!

Markisen kan bli satt opp med begge endeveggene. Det går også an å benytte kun en vegg, som vindskydd. Vår erfaring - gjennom andre - er at vinden får kraftig tak om den kommer fra feil vinkel. Plutselig reiser den opp både markise og vegger.

Vakkert er ikke et dekkende ord for markiseteltet, men funksjonelt. Hva jeg liker dårligst med teltet, er at det blir veldig stivt når temperaturene er nær eller nullpunktet. Ikke noe problem sommerstid, men til påske er det et slit. Dessuten er ikke patentet med plugger hva jeg ville Fiamma industridesignpris for, men det funker da.
Fiamma zip

Markisen er en 410. Vi hadde først en 360, men da stanset markisen midt på vinduet bak.Tenk på et når du bestiller markise! Målene "410" og "360" betegner hvor lang posen er, ikke hvor lang selve markisen er. Disse målene står oppgitt i brosjyra, du må bare finne dem. Velvillig fikk vi byttet  til en 410 hos butikken vår AutoCaravan i Porsgrunn


Tre sesonger hadde vi vår Zip, men valgte den da bort. Erfaringene var for det meste gode, men fordi vi måtte ha den av når vi skulle montere vogna til vårt Villa-telt, valgte vi den bort. I Østerrike fikk vi også et problem da jeg forsøkte å ta ned markisa alene. Det endte med et brukket bein - som kostet vel 500 kroner i teltets hjemland Italia.  Moral: Vær to når du skal ha opp et slikt telt!