Vedlikehold av do

Toalettet har nøyaktig det  samme behovet for reinhold som selve vogna - eller kanskje enda mer. Men det er ikke nok å vaske...
DotankBruksanvsining, bruksanvisning og bruksanvisning. Sier du du er en av dem som ikke gidder å lese dem - ikke fortell det til meg. Men når det gjelder toalettene til Thetford, så er det lett å gå på en smell. For disse papirlefsene er ikke spesielt omfattende. Her er det mye du kan glippe på!

Jevnlig bruk av tankrens, er en selvfølge. På flaska  til Thetford står det å lese at det er nødvendig med en-tre ganger i året. Dette er avhengig av bruk. Vi bruker hele vogna hele året, og en reingjøring med avkalkeren gjør jeg minst tre ganger i året. Kanskje fire...

Dette trodde jeg var nok. Men toalettet vårt har begynt å lekke litt midt på tanken. Ikke mye, men irriterende. Jeg fant lekasjen rett i den store rundingen midt på. I tillegg har spjeldet blitt hardere og hardere å få opp. Nesten litt vanskelig, faktisk.Da leste jeg bruksanvisningen en gang til.

Jeg er teoretiker, derfor tok jeg bilder av hele seansen. Bare slik kunne jeg være helt sikker på å få alt sammen igjen på riktig vis.  Den store rundingen visste jeg ikke en gang at var til å ta av. Men det er den. Ta tak med to hender, plassër en hånd på hver side av de rette skinnene rundt dohullet og vri en kvart omdreining til venstre - mot klokka. Vips så går hele den du ser på det første bildet av.

Innmaten i doSer du nøye på bildet til høyre, så ser du en gummipakning øverst rundt oppunder kanten. Etter å ha rengjort den, sprayer du den forsiktig med silikonspray.

Før det, vasker du alt. Bruk varmt vann og la det gjerne ligge litt. Du vet selv hva som har laget eventuelt misfarving her. Den hvite dingsen du ser henge ned, er jeg ikke helt sikker på hva er til, men den flyter opp i alle fall... Den kan du lett ta av. Om du ikke gjør det, er sannsynligheten stor for at du mister den av. Vær forsiktig! Her er det to små tapper som kan brekke og gå i stykker!

Spray silikon på bevegelige plastdeler - spesielt på bladåpneren.

Gå til bake til det øverste bildet! Der ser du en liten avlang firkant til høyre for hullet. Ta et flatt skrujern ned i sprekken mot hullet og vipp platen forsiktig opp. Under her har du en automatisk utluftningsmekanisme.  På bilde nummer 3 ser du en flotør som er delt i to. Denne sitter nede i tanken, og er egentlig lett å av og på - bare du vet hvor den er. Stikk hånden ned i tanken og føl deg fram til den enden som er lengst vekk fra hullet. Der dytter du forsiktig til flotøren opp. Hold igjen med en hånd slik at den enden flotøren er festet i kommer høyest opp. Vri forsiktig hele flotøren til den løsner. Du ser i senter av mekanismen når den er løs. Da tar du den ned og ut og vasker den i rennende vann før du gjentar prosessen motsatt. Spanderer også litt silikon her nede på mekanismens bevegelige deler og på flotøren.

DokasettNår alt dette er gjort, bør toalettet ditt ha blitt smidigere å ha med og gjøre!

Legg også merke til på bildet den rundingen som stikker ut nede mellom hjulene. Det er en mekanisme som sørger for at automatviften åpner.

Likeså, den grønne knappen helt på enden av tanken, den kan du trykke ned når du tømmer tanken. Slik slipper du støtvis tømming, i stedet får du en jevn strøm ut og reduserer faren for ubehagelig søl!

Lykke til!