Vann i vogn

Selv de mest selvfølgelige ting kan bli problemer når alt nytt kommer på en gang. Har du tenkt på hvordan du skal få vann i vanntanken din, for eksempel? Vanntank
Vi skal heller ikke lage for store problemer ut av bagateller. Mange løser de fleste vannproblemene med å bruke hagesprøyter. Altså vannkanner med lang tut. De gir 10 liter i hver hånd når du går. Kjekt, men krever litt tålmodighet om du har stor vanntank. Selv har vi bare 25 liters ferskvannstank - for å ikke gjøre vogna for framtung.  Derfor tenkte jeg i mitt stille sinn at en 25 liters vannkanne måtte være kjekt. Helt til at jeg fant ut at den rommet 30 liter helt opp. Og at 30 kilo er veldig tungt.

Da kom den lille tralla til gode. Den er kjøpt hos Husvagn-Svensson i Lidköping, men du får slike andre steder også. Kjøp ikke de billigste, det er ikke bare prisen som er lav, det gjelder kvaliteten også! Skal du ha en så stor kanne som det her, så krever det litt av tralla.

Tenk deg likevel om det er riktig med så stor kanne. Kanskje er det bedre med to-tre 10 litere. Du skal jo tross alt løfte kanna og helle ned i tanken også. En vinklet trakt er et godt hjelpemiddel for å få vannet i hullet...

Og vann, det henter du der det står ferskvann. Det er som oftest et sted på sanitærbyggene, men skal aldri være der hvor du tømmer toalettet! Bruk ikke ferskvannet på vogna som drikkevann uansett. Sjansen for at det er bakterier, er relativt stor.

AvfallstankVann skal ut av vogna også. Det skjer under. Noen få nordiske vogner har innebygget spillvannstank - eller gråvannstank som noen liker å kalle det. Som oftest er det under vogna. Noen vogner har atskilt avløp for kjøkken og toalett, derfor må du ha to gråvannstanker. Eller de er koblet sammen og du slipper med en.

Plasseringen til høyre er veldig praktisk, så slipper du å tømme så ofte. Men hygienisk er den ikke, ikke hyggelig heller. Er det litt avstand til tanken, er det ikke lett å få alt til å komme ned. Da kan du bruke en slange slik som den du ser bildet av her.

SlangeSelve skrudingsen i seg selv fulgte med vår vogn, så kjøpte vi en fleksibel slange. Ideelt burde jeg også hatt en kortere variant, men jobben gjør den uansett.

Og gråvannet tømmer du der hvor toalettet tømmes. Noen steder skal det i egne avløp.