Fyll på do

Dette må være den letteste jobben som finnes! trodde jeg første gang jeg skulle fylle på mitt toalett. Så ble det det vanskeligste...

DoJeg skal ikke gjøre det vanskeligere enn det er. Men det er en grunn til at det følger med bruksanvisning. Selv pleier jeg å lese slik grundig, men denne gangen overprøvde jeg manualen. Og derfor fikk jeg ikke vann inn.

Toalettet her er en Thetford 402 C -X til venstre side av vogna.

Luken ser du er åpnet på det første bildet. Legg merke til påfyllingsrøret til venstre.  Dette er røret som sitter på selve toalettet. Det andre er til å helle av selve tanken. Gang på gang forsøkte jeg å helle i røret - uten at det virket. Manualet sier jeg skal ta den grønne "trakten" Dofyll med traktdu ser midt i bildet oppå tanken, men jeg kunne ikke forstå hvorfor.

Helt til jeg måtte gi opp, og likevel prøve. Og da gikk det som fot i hose!

Høydeforskjellen blir bare noen millimetre, men det er akkurat det som skal til.

Derfor:   Aldri ta med deg denne trakten noe sted! La den ligge i tankrommet når du tømmer tanken. Så er du sikker på at du ikke mister den!

Hva slags tankvæske du velger, får bli ditt eget valg. Det finnes flere typer, og flere merker. Den røde du ser på bildet, er til å ha på spyletanken - og fungerer etter vår forstand veldig greit. Jobben dens er å rense litt opp sammen med spylevannet, og være med på å dekke over lukten som eventuelt måtte oppstå nede i tanken.

Den andre flasken er til å ha nede i avfallstanken - eller septikktanken om du vil. Her finnes det enda flere varianter. Jeg kjenner ikke så mange av dem, men en variant er Thetfords  engangsposer. Eller rettere, du kjøper en liten boks med en hel haug, små poser du putter i tanken og fyller på vann.

DovæskeDen varianten du ser på bildet, er den beste jeg har prøvd. Den har bare en ulempe, den er til gjengjeld veldig stor. Nemlig at den ikke selges i Norden. Årsaken er ganske visst hva de har puttet i den. Hva det er, aner jeg ikke, men det er soleklart at det ikke er sunt, fordi denne overgår alle andre jeg har prøvd. Særlig når varmen blir kraftig, er denne en ener. Her blir det bare ikke noen vond odur fra tanken selv med varme opp i mot 40 varmegrader!

Jeg har kjøpt den i Nederland, Sveits og Italia, men regner med at du får den i for eksempel Tyskland også.