Del 6 Marked og sykkeltur

Et privilegium vi som camper har, er at vi kan slå totalt av tida. Og kanskje hente fram syklene, selv om vi er 2000 kilometer hjemmenifra.  Bli med en tur til markedet i Cavallino...


Markedet er stort, trengselen likeså. Da kan du selv tenke deg hvordan det var med parkeringsplasser foran markedet. Bilene sto tett i tett langs veien. Og mens bileierene var inne og kjøpte ting billige, sørget denne damen for at det ikke ble så billig likevel. Særlig lurt er det kanskje ikke å parkere i et fotgjengerfelt - utenfor en politistasjon?

Hvor mye bøtene kostet, aner jeg ikke. Jeg valgte å betale 5 Euro for en plass på et jorde. Det gjorde at vi fikk ett steinkast lenger å gå.


Markedet i Cavallino ligger rundt 10 kilometers vei i fra Marina di Venezia, fra Union Lido bare 4-5 kilometer. Siden landskapet er paddeflatt, er det en fryd å sykle på sykkelestien hele veien. Og om du får med deg mye fra bilvinduet, blir det enda mer å by på når du kommer deg opp på sykkelsetet.

Hele Lidoen har mye å by på for den som er litt nysgjerrig. Det er deilig på stranda, men ikke hele dagen hele uka, det fikser i alle fall ikke jeg. Og derfor la vi ut på sykkeltur, for å utforske den lange, smale tangen av pulversand og brunt gras.

Sykkelstiene er det mange av, likeså finnes det mange andre veier som fungerer helt utmerket til sykkelbruk. Til og med om du ikke er så godt trent. Bakker må du kjøre langt vekk for å finne!


Til Punta Sabbioni og ferjene til de venetianske øyene, er det ikke mer enn 2 kilometer. Det går buss, men sykkelen fungerer flott hit ut også. Enten for å se på folk, ta ferje eller rett og slett bare for å sykle en tur.

Så gjorde vi...