Del 5 Vendepunktet er nådd

Når verden ser ut som den gjør over her, så er det ikke så vanskelig å vite at du har reist til et annet sted enn Norge og Danmark. Men det finner du ut mye tidligere når du kjører. Det første tegnet er at toalettene begynner å se slik ut..:
Venezia
Tyrkisk doNoen ganger det helt ålreit at de ser slik ut. Særlig der hvor vaskehjelpa har hatt en lang gåsakte aksjon den siste tida og tida før der.  Derfor var det litt av et sjokk å se Camping Marina di Venezia.

Aldri før har vi kommet til en renere plass!

Sett i gang å gjør om ryktet til Italia. Her i nord er det en verden som vi ikke trodde fantes.

Altså nord i sør. Altså dit sør, men der nord - for å gjøre det ekstra vanskelig. Nord-Italia, altså. Ta med deg hvite bomullshansker til et av de ti sanitærbyggene på campingplassen, de vil forbli like hvite etter at du har strøket fingrene over hyller og kanter. Rett og slett utrolig!

 

 

vår plass

Slik som dette så det ut der hvor vi holdt hus denne tida, mens vi befant oss på plassen. Masse skygge. Store parseller, men trærne gjør det til en finmanøvrering for å få vogna på plass. Om jeg ikke har hatt behov for motoren på campingvognen før, så fikk jeg det i alle fall nå.  Men med hjelp av fjernkontrollen gikk det som varm kniv i smør. I løpet av den uken vi bodde her, hadde vi den kaldeste døgntemperaturen på 19,6 grader. Varmest på 34,5 grader i skyggen. Det kan vi like!

Marina di VeneziaTiramisuLike gjør vi også med det du ser nede til høyre. Skikkelig tiramasu hvor det ikke er spart på noe. Det eneste som feilte denne, var at den ble i største laget for to - selv om jeg var den ene.  Men da snakker vi om å lete etter problemer. Og det gjør vi da vitterlig ikke på ferie. I stedet lette vi opp det som måtte være å oppleve i nærheten. Plassen ligger 2 kilometer fra Punta Sabbioni hvor ferja over til selve Venezia ligger. Tangen som elvene har vært så vennelige å bygge opp, stikker ut fra Jesolo og ut mot Punta Sabbioni og Triporta hvor vi brukte tiden denne uka.

Nåja. Adriaterhavet ligger et par hundre meters gange fra vogna. Likevel ville det vært absurd ikke å prøve et av de åtte svømmebassengene som befinner seg her. Skikkelige saker! 50 meters svømmebasseng, plaskebasseng for de minste, plaskebasseng for de litt større med kjempebølger med jevne mellomrom, varme kulper, massasjeboblebasseng og masse idyll. Alt inkludert i prisen. Kanskje ikke så rart at vi allerede vet hvor kursen skal legges neste sommer?

Gondol har vi ikke prøvd, det kan vi gjøre en annen gang. I stedet valgte vi å kjøre rutebuss til vanns. Rute 1 er melkerute og gir deg en skikkelig sightseeing. Ta den opp og ned langs kanalen, og du får med deg utrolig mye.

I Venezia finnes en nesten uendelig rekke severdigheter. Glem tanken om å se dem alle! Kos deg. Her er det fort gjort å lage en heseblesende ferie som du vil huske på grunn av alt stress og køer, i stedet tar du med deg noe av det som turistbøkene sier, resten kan du med fordel oppleve hulter til bulter på eget initiativ. Det kan være vanskelig å orientere seg, men med et lite bykart og litt sunn fornuft, så finner du ut hvor du er når du har kommet til en åpen plass. Inne i smugene kan du bare glemme å vite hvor du er!