Hegna Camping

 

Velkommen til Hegna Camping i Seljord. Eller i Bø om du vil.

Denne plassen ligger så midt på grensa at du kan spasere en lyntur til Bø mens du går på toalettet - uten at noen merker at du har vært vekk. En liten flik er nemlig i Bø. Innkjørselen er i Bø, men plassen er i Seljord.

Dette er plassen for deg som søker ingenting, altså at det er dønn stille og at ingenting skjer - mer enn det du finner ut av selv. For å understreke at jeg selv er inhabil, dette er vår fastplass. Eller parkeringsplass for vogna når den ikke er ute og ruller en langtur.

I pur egoisme trekker jeg fram bildet av vårt eget lille rede.

Låven du ser, er stedet hvor toalettene har blitt plassert for en haug år siden. De er på vei til å bli pensjonerte. Et nytt bygg er under oppføring - rett bak teltet vårt - og innen sommeren blir det nytt sanitæranlegg.

Hegna Camping er en plass med enkel standard. Til gjengjeld har den mye av en ting mange andre plasser savner: Nemlig plass!  Derfor er dette et ypperlig sted å være. Rundt forbi er det også turterreng.  Fjellet du ser bak på bildet, er Lifjell. Eller deler av Lifjellområdet. Der kan du kjøre opp til nesten snaufjellet og gå videre.

Eller du kan kjøre et par mil og du kommer til skianlegget på Lifjell.  Eller du kan stikke en tur til Seljord. Her er du midt i smørøyet for turer oppover i Telemark, samtidig som du er i en svært flott del av fylket.  Fra Danmark er det ikke mer enn hårfint over en times kjøretur etter at du har kommet i land i Larvik  - eller la oss si halvannen time for ikke å lure deg.

Fra Sandefjord og Sverige blir det dermed rundt to timers biltur.  Herfra kan du kjøre til Gaustatoppen og Rjukan, du kan ta en rundtur til bortgjemte Fyresdal eller reise på dagstur til Haukelifjell.

Plassen ligger rett inntil elva som løper ut fra Seljordsvannet. Badeplassen er i den grunne elva som sildrer forbi - selv om vannføringen kan bli tøffere vår og høst.  Fiskeplasser er det flusst av, både langs elva og og oppe ved utløpet til Seljordsvannet. Her er det også båtplasser og mulighet til å leie små båter


 

.