Camping med vin på alle kanter

Camping Route du Vin er enkel å finne, fordi den er midt i en bitte liten by. Likevel klarte vi å kjøre forbi... Nettopp fordi plassen er så liten.

Camping i Grevenmacher...men har du kjørt forbi, så kom deg tilbake! Her er det koselig.

Juli begynte å bli slutt da vi kom innom, akkurat da var det også sommerfest i byen. Derfor fikk vi bare tre overnattinger på oss. Men du får sett mye av Luxembourg på så få dager, om du har øynene med deg.

Som i hele Tyskland og i store deler av Europa forøvrig, er det middagshvile. Siden vi ankom plassen ti minutter inn i pausen, ble det nesten to timers ventetid for oss. Ventetid for å finne ut om vi i det hele tatt kunne få lov til å være der. Og det fikk vi. Men tyskerne som var foran oss i køen, måtte gjøre vendereis. Vi forsto aldri helt hvorfor, bortsett fra at vi fikk med oss at de krevde en plass de hadde blinket seg ut, mens vi gjorde uttrykk for at vi ville bli glade for å få en plass. Og så fikk vi en plass tyskerne ikke kunne få. Forstå det den som vil. Vi var i alle fall svært fornøyd!


Har du GPS - skriv inn Route du Vin. Den begynner her i Grevenmacher, som bare ligger noen få kilometer inn i landet når du kommer over ved Trier. Når du kommer inn i den første rundkjøringen som er i byen, så skal du svinge trekvart runde, og du er framme. Enklere kan det ikke bli, men det er fort gjort å kjøre forbi.

Er det en luksus plass du leter etter, kjør videre. Standarden er enkel, men det er reint. Toalettanlegget er helt ok,litt trangt og ikke hypermoderne. Slitt, men ikke utslitt. Og du betaler en slikk og ingenting for å bo på plassen. Jeg husker ikke eksakt prisen for våre netter her i juli 2008, men mener det ikke var stort over en norsk hundrelapp.

Noen butikk har du ikke på plassen, men en kafe med enkel servering og drikke. Matbutikk må du egentlig kjøre et lite stykke for å komme til, men det er masse mat på begge bensinstasjonene rett utenfor porten. Esso har ferske bakervarer og mange fristelser. Vi lærte å kjenne en butikk rett på utsiden av byen på den andre siden, cirka 5 minutter i bil.

Inn til byen Grevenmacher, er det ikke mer enn noen få hundre meter å gå. Det burde du gjøre. Eller ta med deg sykkelen. Det er flatt og gjort unna på et par minutter. Inne i byen er det både bakerier, restauranter og hyggelig små butikker. Selve sentrumsgatene er bilfrie og bygd i ikke så spennende stil, men du kan kaste stein til eldgamle hus og bygninger som er riktig gamle. Har du vært på denne campingplassen uten å ta deg inn til fots til 'macher sentrum, så har du gjort en tabbe!Fra campingplassen er det også en god idee å gå langs Mosel et stykke bortover, til du kommer til slusene. Vit også at det er Tyskland du ser på andre siden av elva. I Luxembourg er forholdene små. Bitte små.


I Ville de Luxembourg er setet i landet. En utflukt hit er en selvfølge. Byen er noe for seg selv, for selv om landet er lite og byen bare har rundt 80.000 innbyggere, så virker den lille byen som en storby. Og den er praktfull! Du kjører lett inn i byen og parkerer enten i en gate eller på en av parkeringsplassene. Vi satte fra oss bilen ved jernbanestasjonen, den er enkel  å finne, samtidig så gir den et godt utgangspukt for en fottur opp den ene av hovedgatene til gamlebyen, og ned den andre hovedgaten. Kart får du i turistbyrået på jernbanestasjonen.


Både hovedstaden og landet forøvrig er lett å kjøre rundt i. Vanskelighetsgraden er betydelig høyere i Oslo, våger jeg å hevde.