Union Lido 1 - Stor, større, størst

Union Lido er sammen med Camping Marina di Venezia de to plassene som er best markedsført av nordmenn og dansker på internett.  Jeg er aldri i tvil om hvilken av disse to plassene som er min favoritt...
Union Lido
teltHer snakker vi en god porsjon personlig smak. Lido har 600 mål å boltre seg på, 100 mål mindre enn de 700 til Marina'n.  Eller 600.000 kvadratmeter i tilfelle det er noen danske eller svenske som stikker innom disse sider.  Lido har likevel noen flere parseller enn Marina, og plassene ligger et par kilometer fra hverandre.

Lido er enda enklere å vinne enn Marina. Etter å ha kjørt igjennom Jesolo på vei utover Lidoen (som betyr Strand eller sandstrand på italiensk)  Opprinnelig var det AutoUnion som etablerte denne plassen, men den ble seinere overdratt til Audi.  Så vidt meg bekjent er den fremdeles på tyske hender.

La det være sagt i rettferdighetens Beskyttelsenavn, vi har aldri overnattet på denne plassen.Kun har vi besøkt den i nøyaktig 45 minutter. Det skulle bli 45 minutter vi aldri kommer til å glemme - og sannsynligvis 45 minutter som gjør at vi aldri kommer til å tenke tanken på overnatte på denne plassen!

Da vi møtte opp i porten, var alle bare blide og hyggelige. Den unge jenta som hilste oss velkommen slo straks over på dansk da hun så vårt norske bilskilt. Og ja, selvsagt kunne vi få lov til å kikke på plassen!

- Dere må registrere dere her hos meg og få utstedt et pass. Da kan dere besøke plassen i en time, smilte den hyggelige danske.

Idyll45 minutter seinere kom vi tilbake, blide og fornøyde. Da vi skulle ha vår legitimasjon tilbake, ble vi møtt med en tiriade av utskjelling. For å ha vært inne mer enn en time. Det var riktig så vi ble utskjelt. Ikke aner jeg om noen andre i nærheten forsto hva hun sa, men det føltes bare vemmelig. Dessuten forsto vi overhodet ikke hva som skjedde! Etter en stund kom det for en dag at den unge, tidligere blide danske kvinnen, hadde sett feil på klokken! Hun oppdaget at vi hadde rett og at vi kun hadde vært der inne i mindre enn den tilmålte tiden. Siden det da heller ikke vanket noen unnskylding, blir jeg svært vanskelig å overtale til å komme tilbake til dette sted.

Slikt finner jeg meg bare ikke i!

Nok. Isolert fra den episoden var her vakkert. Plassen virker litt mer etablert enn Marina'n, eller at den har noen flere år på baken.  Hva som slo oss er at alt er i vinkel. Til og med trærne. Når trærne er plantet, er det med pinlig nøyaktighet. De står helt snorrett. I alle retninger. Alt er systematisk, nesten klinisk. Det er reint, det er forbudt å sykle her, forbudt å sykle der. Her er flotte butikker, restauranter, lett tilgang til stranden og flott badeanlegg.

Men totalt blottet for sjarm. Dette er en fabrikk. Men mange liker den. Og alt er tilgjengelig på dansk - til og med svært mange av dine potensielle naboer. Nesten så det blir en liten koloni...Restaurantbygg
Jeg vil ikke  fraråde noen fra å være her. Jeg har hørt svært mange som synes dette er en super plass. Men den virker litt for regulert for meg. Kanskje er jeg urettferdig, men jeg kan bare ikke like å bli utsatt for den munnbruken vi ble...